Plaatselijke regels

Kapèlkeshofbaan

• Voor de tijdelijke regels zie het mededelingenbord.
  • Afslaan van de kunststof afslagmatten is verplicht.
  • Het wandelpad door de baan en de stenen brug mag als vast obstakel ontweken worden volgens regel 16-1a.
  • Indien een bal in de Grond in Bewerking (GUR) ligt, gemarkeerd met blauwe palen, lint of blauwe lijnen, is de speler verplicht de belemmering te ontwijken en moet een bal worden gedropt volgens de regel 16-1b (abnormale terrreinomstandigheden).
  • Indien bij hole 1 een bal in de GUR ligt dan kan de speler als extra mogelijkheid gebruik maken van de droppingzone, dit is de tee-box (70 meter), de speler moet de bal hier plaatsen en mag niet opteeën.
  • Indien een bal bij hole 2 en hole 5 achter of naast de green in de waterhindernis ligt kan de speler als extra mogelijkheid, met 1 strafslag, gebruik maken van de droppingzone, deze is ter plaatse als zodanig met een bord aangegeven.
  • Het gebruik van afstandsmeters volgens regel 14-3 is toegestaan.
  • Straf voor overtreding van de plaatselijke regel: Matchplay- verlies van de hole; Strokeplay algemene straf.

Solarisbaan

• Voor de tijdelijke regels zie het mededelingenbord.
  • Bij hole 1 t/m 6 is afslaan van de kunstofmattten verplicht.
  • Het wandelpad door de baan en de stenen brug mag als vastobstakel ontweken worden volgens regel
  • Indien een bal in de Grond in Bewerking (GUR) ligt, gemarkeerd met blauwe palen, lint of blauwe lijnen, is de spelerverplicht de belemmering te ontwijken en moet een bal worden gedropt volgens de regel (abnormale terrreinomstandigheden).
  • Indien een bal bij hole 2 en hole 5 achter of naast de green in de waterhiindernis ligt kan de speler als extra mogelijkheid, met 1 strafslag, gebruik maken van de droppingzone, deze is ter plaatse als zodanig met een bord aangegeven.
  • Het gebruik van afstandsmeters is toegestaan.